Tack till Blogger

Loesje Logo                

torsdag, december 06, 2007

Ett år med Loesje

Ojoj! Mycket har hänt under årets gång! Tillräckligt mycket för att en kan glömma bort att uppdatera här, men nu kommer en liten uppdatering av vad som hänt under året!

Vi börjar i mars då vi Vårmöttes i Norrköping, vi var runt 20 personer som träffades och skrev texter, lekte lekar, åt god mat och såg på film.
Inte minst var det årsmöte med Loesje! En ny styrelse valdes bestående av Hannah, Matilda och Jobjörn. Alla var mycket glada över helgen.


Den 3.e maj samlades vi i Stockholm på Pressfrihetensdag, vi hade textworkshop mitt på Sergels torg! när vi var som flest så var vi runt 15 pers, bra uppslutning! När vi kände oss nöjda och klara med textskrivandet på papper så la vi oss ner på marken och skrev ord med våra kroppar! Som sedan fotades. (se bild)
Helgen efter den tredje åkta vi från stockholm till Uppsala Social Forum där vi berättade om oss, höll i workshops, lekte lekar och hade det jättemyigt.




Under sommar har Loesje sedan åkt både till Peace and Love festivalen i Borlänge och alternativa politikerveckan på Gotland för att hålla workshops för andra festivaldeltagare! Där har vi mötts av nyfikenhet och kreativitet från vänliga människor. Loesje har varit uppskattad och tagits med hem i form av vykort, böcker eller fina minnen och nya idéer.




Under hösten har Loesje international även släppt tre stycken nya böcker:
"Correct me if i'm right" som är en sammanställning från 14 olika länders aktiviteter under 3.e maj, "The world is too round to sit silently in the corner"; en handbok om hur man gör en informationskampanj baserat på millieniemålen och
"Handbook for street activism", alla böcker är gratis och finns spridda på olika ställen i Sverige.
Finns de i din stad? Hör av dig till maillistan så får du veta!
Som vanligt affischeras det runt om i landet lite då och då, närsomhelt och varsomhelst, man vet inte riktigt när jag dyker upp, Kanske finns mina vänner i just din stad?

Fortsätt leka där ute i världen!
Kramar.