Tack till Blogger

Loesje Logo                

onsdag, december 03, 2008

Höstmötas är över!

Vi har haft en härlig helg tillsammans i Uppsala.

Under fredagskvällen delade vi lokalen med fritidsgården som har aktiviteter där. Vi fyllde lokalen med affischer, banderoller och en utställning från Picture Your Rights-tävlingen. Vi samlade upp oss och pratade om oss själva och Loesje. Vi plockade fram pyssel i form av pärplattor, lera, kläder och annat som sedan låg framme under hela helgen för ivriga och kreativa fingrar.

Efter frukosten på morgonen så satte vi genast igång att skriva nya texter, kreativiteten flödade och vi spånande kring många ämnen. Totalt fick vi 12 st nya texter som är klara att skrivas ut och dem finner ni under länken "affischer" och "november 08". Det fanns mycket åsikter och texter diskuterades länge och väl. Tillslut var vi tvungna att bryta för lunch men de texter som blivit över pratade vi om senare på kvällen.
Efter lunch gav sig ett gäng ut på gatorna för att uppmärksamma "En köpfri dag" med en paketparad och gatuteater som anspelade på konsumtionshetsen i dagens samhälle, framförallt nu inför julrushen.














Senare på kvällen blev det storslaget firande av Loesje 25-årsdag! Köket bjöd på en himmelsk vegantårta och vi sjöng för Loesje! Banden Eiore och Patricia bjöd på musik, dans och härlig stämning. Efter dem öppnande vi scenen för våra deltagare, det blev allt från diktläsning av egna och andras verk, till allsång, till spex och körer. Glada och upprymda gav vi oss nu ut på gatorna och fyllde elskåpen med de texter och tankar som vi skrivit under dagen, samt även lite äldre texter. Dock dämpades den glada stämningen då nyheterna om att det frihetliga Kulturhuset Cyklopen brunnit ner.

Söndagen ägnades åt ett årsmöte för föreningen Loesje Sverige. Många åsikter fördes fram och produktiva beslut togs. Vi bestämde bland annat att vi ska försöka få en kalender till läsåret 08/09 samt att undersöka möjligheter till att göra nya t-shirts. En ny styrelse tillsattes bestående av Jobjörn Folkesson (ordförade), Åsa Eklöf (sekreterare) och Ellen Eklöf (kassör), det tillsattes även en arbetsgrupp för att se över hemsidan, som ska vara klart till nästa årsmöte. Nyfiken på vad som mer sades? Protokollet finns att tillgå om ni mailar loesje@loseje.se



Loesje vill tacka vårat fantastiska matteam som bjudit oss på god mat under hela helgen, Vox Publicum vars lokaler vi hyrde. Hon vill även tacka Eiore och Patricia som förgyllde vår lördagskväll.
Och självklart även alla deltagare som gjorde helgen möjlig!