Tack till Blogger

Loesje Logo                

lördag, januari 19, 2008

Nya + Nygamla affischer!


Nu finns det många nya texter att ladda ner under fliken "Affischer"
De nya månadsserierna är :

Juli 2007
Augusti 2007
Oktober 2007
December 2007
Januari 2008

Läs och inspireras :)

måndag, januari 14, 2008

Sverige har varit i fred i över 200 år. Sverige har hållit sig - mer eller mindre - försvarspolitiskt neutralt i två sekel. I samarbete med Förenta Nationerna har vi skickat ut svenska soldater på fredsbevarande insatser, de så kallade blå baskrarna. Deras uppdrag
kan ofta med rätta ifrågasättas (som t ex i samband med prostitutionsskandalen som involverade en svensk FN-garnison någonstans i Afrika för några år sedan), men i det stora hela har få ifrågasatt Sveriges deltagande i fredsbevarande insatser under FNs flagg och mandat.

Men Sedan en tid tillbaka är Sverige en av deltagarna i och initiativtagarna till NBG, Nordic Battle Group. Nordic Battle Group är som namnet antyder en insatsstyrka ihopsatt av nordiska länder med band till EU. NBG skall kunna skickas ut _utan FNs mandat_ till krishärdar världen över på _fredsframtvingande_ insatser. Notera: fredsframtvingande, inte fredsbevarande. I utredningen som lade grunden för NBG nämns det att NBG är bäst lämpad att tjäna som "förstyrka inför en större invasion"... med andra ord, som förtrupper inför invasioner liknandes USAs invasion av Irak våren 2003.

Med detta som bakgrund arrangerade Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet (IKFF) en manifestation på sergels torg i Stockholm med syfte att skapa en offentlig debat om NBG.
Loesje och hennes vänner fanns där och byggde en pelare av flyttkartonger som kläddes med affisher på temat krig, fred, EU och militär. Manifestationen tog slut tidigare än planerat på grund av otur med tillstånd från poliser och inställda framträdanen.
Men Loesje fortsatte ändå! Vi tog med oss vår pelare in till kulturhuset för att fråga om vi kunde få ställa det där, när de sa nej så gick vi vidare till LAVA och frågade dem detsamma, de var mycket mer positiva så nu står det ett Loesje torn på LAVA ! Sen satte vi oss och hade en textworkshop och kokade klister för att gå ut och affischera.


De nya affischerna finns under "affischer" ☺

torsdag, januari 03, 2008